Розмови із Путіним про українську ідентичність, Голодомор та взаємне примирення
Наступного, 2014 року, запланований вихід автобіографічної книжки третього Президента України Віктора Ющенка.
Напередодні 80-х роковин Великого Голоду 1932-33 років "Історична правда" публікує фрагменти одного із заключних розділів, який присвячений політиці пам’яті та питанням українсько-російського, польсько-українського та українсько-українського примирення навколо складних сторінок минулого.
У 2008 році Президент Російської Федерації Володимир Путін ішов, щоб нікуди не йти: термін його президентських повноважень закінчувався, що зовсім нічого не означало, хіба тільки до тієї нашої розмови не плуталися питання повсякденності – газ та інші звичні лейтмотиви наших зустрічей.
Віктор Ющенко: Все, що переживає Порошенко, я пережив у своїй практиці
– Те, що найбільше на мій настрій впливає – це те, що ми програємо. Ми – це українці, ми – це українська нація, ми – це Українська держава. Тішусь тим, що ми маємо ще один відкритий колодязь національної гідності, інтеграції, єдності. Думаю, що для багатьох мільйонів це велика школа самоусвідомлення.
Нам треба вирішити питання політичної стабільності. Я десятки разів це повторюю. Якщо ми не вирішимо це питання, все решта – це пусті слова про реформи. В питанні політичної стабільності ключове питання – це війна на Сході України. Якщо нема відповіді на те, як брудною мітлою гнати звідти путінських наймитів, якщо нема концепту перемоги, я скажу, за решту питань не беріться, не обговорюйте їх, вони не вдадуться.
Тому мета моєї промови зараз – нам треба не уникати відповіді на російську війну, поступати симетрично, мобілізувати націю, і розуміти, що це параграф номер один у ключовому питанні, з якого потім починається спокій, економічне процвітання, соціальні стандарти. Це політична стабільність.
[/b]
_________________ Слава Україні!
Ліна
Написане:
13 березня 2015, 23:06
Довго сидів і не показувався. А протягом останнього тижня скрізь вилазить. На уроці про Шевченка, який провів Остап Ступка, на якомусь зібранні банкірів, а тепер і маніпулятора Шустера відвідав. Прийшов учити жити, замість того, щоб стати на коліна перед українцями за все, що накоїв.
Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Хай живе вільна Україна!
ХіВі
Написане:
14 березня 2015, 06:56
Ліна написав:
Довго сидів і не показувався. А протягом останнього тижня скрізь вилазить. На уроці про Шевченка, який провів Остап Ступка, на якомусь зібранні банкірів, а тепер і маніпулятора Шустера відвідав. Прийшов учити жити, замість того, щоб стати на коліна перед українцями за все, що накоїв.
Кожен з президентів доклав своєї руки до того, що коїться тепер на Півдні та Сході України, а тепер ще сміють нас повчати!
_________________ В жорстоку, хижу ніч життя,
В оцю страшну, страсну годину
Здуши гадюку почуття,
Забий, забий в собі людину!
Євген Маланюк
верба
Написане:
14 березня 2015, 19:49
ХіВі написав:
Кожен з президентів доклав своєї руки до того, що коїться тепер на Півдні та Сході України, а тепер ще сміють нас повчати!
А ми не доклали рук?
Вибираючи того, хто пройде, а не того, хто буде правильно робити свою роботу.
В мене враження, що нам не потрібна машина, яка їде, нас задовільняє неробоче авто. І ми в ньому розмірковуємо що вона не мала можливості їхати, але будем надіятись, що може ще поїде.
_________________ не слухай колискову
про терплячих українців
Ліна
Написане:
14 березня 2015, 21:25
верба написав:
ХіВі написав:
А ми не доклали рук?
Вибираючи того, хто пройде, а не того, хто буде правильно робити свою роботу.
В мене враження, що нам не потрібна машина, яка їде, нас задовільняє неробоче авто. І ми в ньому розмірковуємо що вона не мала можливості їхати, але будем надіятись, що може ще поїде.
Не узагальнюйте. "Ми" - це занадто абстрактне поняття. До моменту істини, яким став лютий-березень 2014, багато хто з "нас" був у стані громадянського ембріона: і не совок, і не москаль, і не українець. Такий собі обиватель, мета якого полягала тільки в зароблянні грошей і облаштуванні побуту. Але були й ідейні, соціально відповідальні громадяни, які залежали у виборі від не надто скрупульозної більшості. Бо ж не можна було не голосувати за єдиного кандидата Ющенка, як на горизонті з'явився Хам. А Ющенко виявився випадковим персонажем у надзвичайно важливий момент української історії.
Якщо ж говорити про колективну відповідальність народу (яку українським активістам, що завжди були в опозиції, не випадає на себе брати), то мають сенс оці розмірковування.
дід Володя
Написане:
14 березня 2015, 22:59
При всіх недоліках-зробив найбільше для самоідентифікації нації і українського етносу.Хто б що не говорив,але був самим про-українським президентом.Месіанство,кумівство і JEWродрузі,а також слабодухість-не дозволили зробити більше корисних для України справ....За це і отримав підсрачника...
Редаговано: дід Володя (08 серпня 2015, 01:27)
Ліна
Написане:
14 березня 2015, 23:29
дід Володя написав:
При всіх недоліках-зробив найбільше для самоідентифікації нації і українського етносу.Хто б що не говорив,але був самим про-українським президентом.Месіанство,кумівство і JEWродрузі,а також слабодухість-не дозволили зробити більше корисних для України справ....За це і отримав підсрачника...
Отримав пенделя не за українськість, а тому що нікчемний діяч і підла людина. Законно заробив падіння рейтингу. Але ніде правди діти, є заслуги: тема Голодомору, тема УПА. Дехто з громадян примудрився вимиряти українську трагедію Голодомору нікчемністю постаті Ющенка. Колись один митець сказав: "Щоб так спаплюжити українську ідею, ніхто б і не впорався".
Дивлюсь зараз на 112-му бесіду з Ющенком... І все він вірно говорить: і про мир через перемогу, і про політичну корупцію, і про міжнародні гарантії.
Не чую лише одного: "Я, Віктор Ющенко, безпосередньо винен в тому, що я не поборов політичну корупцію, в тому, що я приймав участь в руйнації армії, в тому, що саме я привів до влади ту шалену зграю скаженої мерзоти, яка і привела в наш дім війну".