Тема для загально-ознайомчих цілей(шукаю лінки, літературу).
Як масонство пов'язано з жидівством?
Хто є відомі і невідомі впливові масони?
Які їхні приховані/справжні цілі, або минулі справи?
Які існують першоджерела?
Хто є масони в Україні?
Вернидуб
Написане:
05 грудня 2008, 06:33
зелений написав:
Тема для загально-ознайомчих цілей(шукаю лінки, літературу).
Як масонство пов'язано з жидівством?
Хто є відомі і невідомі впливові масони?
Які їхні приховані/справжні цілі, або минулі справи?
Які існують першоджерела?
Хто є масони в Україні?
Незнаю, як ти шукаєш, - такоко добра повно, як в тенетах так й майже на кожній книжковій розкладці.
БАРАБАС
Написане:
05 грудня 2008, 07:13
Вернидуб написав:
Незнаю, як ти шукаєш, - такоко добра повно, як в тенетах так й майже на кожній книжковій розкладці.
Шановний Вернидубе, хочу зауважити, що Ваша поведінка на форумі останнім часом мене дивує.
1. Звідки у Вас взялась ця бидлячо-кацапська звичка тикати незнайомим людям ?
2 Ваш попередній коментар вказує лише на те, що Ви навіть не розумієте різниці між серйозними дослідженнями і "добром", що його повно на кожній розкладці.
Оскільки безглуздість Вашіх коментів в різних гілках, останнім часом набула загрозливих масштабів, вибачте, але змушений звернути на ці факти Вашу увагу.
Зеленому : Я якось на "Хороброму Серці" вивішував книгу суфійського шейха Ідріса Шаха "Суфізм". ( в гуглі є рос.- Идрис Шах )
Одним з аспектів цієї книги є зв"язок та певні історичні паралелі (на рівні, напр. символіки та філософії ) між суфізмом та, принаймні, раннім масонством як інтелектуальними рухами..
Загалом книга ця є достатньо інформативна та глибока, і в будь-якому разі задоволення гарантую.
До речі, була написана на замовлення університету Оксфорду, тобто, можливо, самих масонів...
_________________ Свобода - тверда як меч. Або вона у тебе є, або тебе нема.
Миланка
Написане:
05 грудня 2008, 12:48
Маю книгу "Україна масонська" автора не пам, але можете запитати в книгарні. І ще є книга, в якій розповідається, як масони знищили Українську державу. Авторів викладу пізніше.
_________________ Ідуть колони тернисто-кровавим шляхом до ясної великої Мети. Дорогу вказують їм могили тих, що на прапорах мали: "Воля - або смерть!"
Ю. Горліс- Горський
Ерік Блодекс
Написане:
05 грудня 2008, 13:03
"Україна масонська" продається в книгарні "Є".
Що ж стосується самого масонства, то у мене таке враження, що люди чомусь бояться цього слова, не розуміючи його зміст. Масонські ложі були своєрідними клубами вільного спілкування, де не було місця офіційним догмам у політиці, мистецтві чи моралі. Одне слово, "храми вільної думки". Псевдорицарський антураж з'явився пізніше, а нинішні організації типу "ордена св. Станіслава" - це просто дитячі іграшки дорослих дядь і тьоть.
Так що належати до масонства тоді було почесно, хоча й супроводжувалося осудом у так званої "моральної більшості". Але вплив масонів на інтелектуальну сферу був значний. Серед них було справді багато великих умів.
Зрештою, Іван Котляревський гербу Огоньчик, автор "Енеїди" - теж був масоном.
_________________ "Возвеличу малих отих рабів німих..."
Гублю себе, коли служу рабам!
Древ
Написане:
05 грудня 2008, 14:41
Колись писав реферат в університеті. Матеріалу в наукових бібліотеках достатньо... Просто йдеш і працюєш в каталогах...
СВВ
Написане:
05 грудня 2008, 15:11
питання тут не в кружках за інтересами, а в тому, який вплив таким чином створюють ті, хто сформував ці ложі. і які цілі перед собою ставить.
особисто я перед тим, як що-небудь підписати чи куди-небудь вступити, все по декілька раз перечитую і аналізую. а то можна "вляпатися", і тоді ступінь світлості твого розуму значення мати не буде
Масонські ложі були своєрідними клубами вільного спілкування, де не було місця офіційним догмам у політиці, мистецтві чи моралі. Одне слово, "храми вільної думки". Псевдорицарський антураж з'явився пізніше, а нинішні організації типу "ордена св. Станіслава" - це просто дитячі іграшки дорослих дядь і тьоть.
Так що належати до масонства тоді було почесно, хоча й супроводжувалося осудом у так званої "моральної більшості". Але вплив масонів на інтелектуальну сферу був значний. Серед них було справді багато великих умів.
Зрештою, Іван Котляревський гербу Огоньчик, автор "Енеїди" - теж був масоном.
Але бажано при цьому врахувати, що саме масонські ложі були осередками пдготовки французьої революції 1793 року, боротьби проти Бонапарта у Німеччині, та повстання декабристів у Росії.
Тобто заперечувати їх вплив на Європейські події, безумовно, не можна.
Щодо Українських масонів, - достатньо згадати "непотоплюваність" масона Кузьмука, який має скніти у в"язниц довічно за одну тільки "ракетну" діяльність, щоб підтвердити : масонські ложі - є клуби по інтересах. Насамперед - фінансових та кар"єрних.
_________________ Свобода - тверда як меч. Або вона у тебе є, або тебе нема.
Ерік Блодекс
Написане:
05 грудня 2008, 16:22
Барабасе, з Кузьмука такий масон, як з мене балярина.
Гублю себе, коли служу рабам!
Расист
_________________ Тут все просто - перемагають перші, потім другі, потім знову перші, а потім приходить Чорний...
Олег Тягнибок: Чорний - то страшна людина! (Харків, 28/09/2008)
Вернидуб
Написане:
05 грудня 2008, 19:47
Чорний написав:
Масонство - одна з складових рідновірства, християнства та атеїзму.
Нонсенс. Якщо навпаки - ще можна сперечатись. А взагалі ключовий в масонстві юдаїзм, в принципі це загально відомо.
(гілку як розтяглоооооо)
зелений
Написане:
05 грудня 2008, 21:50
Вернидуб написав:
Чорний написав:
Нонсенс. Якщо навпаки - ще можна сперечатись. А взагалі ключовий в масонстві юдаїзм, в принципі це загально відомо.
(гілку як розтяглоооооо)
То Чорний Расиста підколює, я так зрозумів. Щоб стати масоном треба вірити в вищу силу, незаежно від того в яку саме і приналежності до конфесії. У мене склалось таке враження що вони досить нейтрана і пасивна організація, але існують по всьому світу. У товариша(в Торонто) просто бля дому є масонська ложа, він туди один раз випадково зайшов, ну і зрозуміло, що про те що їхньою метою є світовий сіоністський лад вони йому нe казали
, сказали шось на кшталт:»ми все рахуюм, за всім дивимось». Цікаво, чим вони таки займаются глобально. Виглядає що масонство якщо не побудовано на сіонізмі, то є як мінімум поле для розводу. Купа американських політиків є масонами, наприклад Буші.
Вернидуб
Написане:
05 грудня 2008, 23:19
зелений написав:
Вернидуб написав:
Чорний написав:
(гілку як розтяглоооооо)
То Чорний Расиста підколює, я так зрозумів. Щоб стати масоном треба вірити в вищу силу, незаежно від того в яку саме і приналежності до конфесії. У мене склалось таке враження що вони досить нейтрана і пасивна організація, але існують по всьому світу. У товариша(в Торонто) просто бля дому є масонська ложа, він туди один раз випадково зайшов, ну і зрозуміло, що про те що їхньою метою є світовий сіоністський лад вони йому нe казали
, сказали шось на кшталт:»ми все рахуюм, за всім дивимось». Цікаво, чим вони таки займаются глобально. Виглядає що масонство якщо не побудовано на сіонізмі, то є як мінімум поле для розводу. Купа американських політиків є масонами, наприклад Буші.
Я зрозумів. Взагалі настільки заїзджена тема, що щось перетирати тут - невдячна справа.
Ерік Блодекс
Написане:
06 грудня 2008, 09:44
Хлопці, скажу вам одну річ, тільки нікому не кажіть, бо це вже загальновідомо. Так от, іудаїзм до масонства жодного стосунку не має. То правда, в масонських ложах євреїв вистачало. Але іудаїзм для масонства - занадто консервативна віра. А ложи тому і створювалися, щоб люди в них відчували себе вільними від будь-яких приписів і умовностей.